patchworkpicik
patchworkpicik
Tartalom
Menü
     
NAPTÁR
2020. November
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
     
HÍREK ÚJ!!!

Karácsonyi készülődések.2014.12.04.

Felkerültek őszi varrásaink.2014.12.04.

Farmer táskák és egyéb apróságok készűltek az utóbbi hetekben.2014.augusztus.02.

Március végi és áprilisi farmertáska varrások kerültek a honlapra.2014.április.25.

Folyamatos feltöltés a kreatív és az apróságok menükben.2014.március.11.

Karácsonyi munkáink folyamatos feltöltés alatt.Újabb felajánlásra készűlnek különböző kis figurák  a XIV. HASTÁNC GÁLÁRA.2013.DECEMBER.12.

Részt vettünk két varrósnapon. Somogyaszalón és Nagyvenyimen.2013.október.06.

Újabb munkáink.2013.szeptember.

Tilda figurák és farmeből pénztárca készült.2013.július 28-31.

Készültek farmerból kistáskák és egyéb apróságok júniusban.2013.június.29.

Újabb figurák készültek.Befejeztünk egy két régi macit az UFÓK-ból.2013.május.22.

Az eddigi összes bejegyzés elszállt.Így csak a legújabbak látszanak.

     
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
IDŐ
     
LÁTOGATÁS
Indulás: 2006-09-18
     
ZENE
     
TÁBORBAN TANULTUK
TÁBORBAN TANULTUKKéptárak: Súgó
1998 DEBRECEN
2002 KISAPOSTAG

A tábor témája a BARGELLO.

A csíktechnika egyik fajtájával készül.Különböző kb.100cm hosszú csíkokat egymáshoz varrunk,majd keresztbe felvagdosva különböző szélességekbe ismét összevarrjuk.így érdekes hullámzó felületet kapunk.Miliméterpapíron megszerkeszthetjük,hogy milyen legyen a kész munka.Előre megrajzoljuk az íveket.Minél keskenyebb a csikszélesség,annál meredekebb a vonal.

2003 KISAPOSTAG

 MOLA

Ebben a táborban a Mola technikát tanultuk meg.A mola a kuna indiánoktól származik.A ruházatukat díszitették vele.Applikációs technikákat ölel fel.Gazdag motívumokat,mindig élénk színeket használnak.Alap a bordó-sárga-fekete.Ezek összedolgozásával indul a munka.

 

 

 

2004 KISAPOSTAG

KELTA

A kelta technika:ösi kelta motívumok varrása ferdepánt felhasználásával.A mintánál a ferdepánt egyszer alul,egyszer felül váltakozva halad.Sosem mehet kétszer ugyanúgy.Ez a kedvenc technikánk.Pályázati munka is készült belőle.

2005 TIHANY

A Tüzikék által szervezett foltvarró tábor a tihanyi belső-tónál lévő művésztelepen  került megrendezésre.A jó levegő és a szép táj meghozta a várva várt ikletet.Gazdag program várt az egész társaságra.Megérkezés után pillangó applikálással,majd mini maci varrással telt az első este.TANULTUNK:japán táska,logólábú maci,rojtos hajtogatott virág,mindkét oldalon használható blokk,rojtos párna,japán pénztárca,japán hajtogatós neszeszer,uti varrós,kétoldalú varrással ülőpárna,mozaik crazy,breki béka tű és apróságtartó és még libás zsákot.

 

2005 TATABÁNYA

 

Az első tatabányai tábort nagy örömmel fogadtuk.Egy nagyon jó csapat fogadta a vendégeket szinte az egész országból.Gazdag program várt a résztvevökre.TANULTUNK:árnyéktűzést,csomozással boszorkányt,vesszőfogantyús táskát,horoszkópos papucsot,elefántpárnát,szemüvegtokot és rojtos tányéralátétet.Szinte éjjel nappal varrtunk.

2006 TIHANY

 

Ismét tihanyban jártunk.Immár második éve élvezhetjük a Tüzikék vendégszeretetét.A tábort nagy előkészület előzte meg.Kiváncsian vártuk,hogy a kiszabott alkatrészekből,milyen remekművek készülnek.TANULTUNK:hajtogatott csillag,tüzésmintával steppelt blokk/rag-quilt/,virágblokk,összecsukható bevásárló táska,tortacikk-technika,kétoldalas blokk,high dessert,Elli-féle gyors technikák,gyors ananász,macis könyvjelző,Melinda gyorstechnikája,képeslap,tulipán táska,erszénykék,hamis olomüveg,hawai applikáció.

 

2006 TATABÁNYA

 

A második tábort nagy várakozás előzte meg.Szinte az egész országból érkeztek a foltosok.A tatabányai lányok mindenkit nagy szeretettel fogadtak.A tábor nagyon jó hangulatba telt.TANULTUNK:crazy táskát telefontartóval,tájképet,kalapot+táskát farmerból,nyakkendöből alkalmi táskát,ceruza végére diszt,szöszmösz-tartót,öltöztetös babát.

2007 TIHANY

 

Ez a harmadik évünk Tihanyba.Mindig nagy örömmel fogadjuk a Tüzikék meghivását.Most is nagy örömmel készültünk a szabással,hogy minél szebb dolgok kerüljenek ki kezeink közül.Az idei táborba sok régi ismerös, és új foltvarrók is érkeztek.Most is gazdag program várt a résztvevökre.TANULTUNK:bor-zekét,amihez vendéglátóink egy üveg borral is kedveskedtek.Babát,irattartót,molát,nagyméretű táskát,japán táskát,eper v. szivalakú összecsukható bevásárló szatyrot,rózsa alakú kulcstartót,csikok körökbe falikép,tulipánoskép ives varrással,gépi trapuntót.

2007 KAPOSVÁR AMARIKAI TÁBOR

 

A kaposváriak által szervezett tábor érdekessége,hogy amerikai foltvarróktól tanulhattunk quilt technikákat.Több féle kézzel, illetve géppel elkészithető munka közül lehetett választani.Az amerikai hölgyek ,Sarah,Carol, Verna és Gloria nagy szeretettel avattak be minket a quiltek világába.Több teremben folyt lázas munka,aminek eredményét a tábor végén felvonultattuk.TANULTUNK: utitakarót,gyors technikával képet,táskát,körökből képet vagy párnát,masni mintával táskát és párnát,terítőt hólabda mintával,pufi kosarat és még molát.

2007 TATABÁNYA

 

Ezt a meghivást a foltvarázslóktól kaptuk.Az új csoportnak ez az első tábora.Mindenki nagy örömmel készült.Két nagy terembe folyt az alkotás.Még nemzetközi foltosok jöttek Prágából.TANULTUNK:táska variációkat szövetböl és 50x50-es elöre elkészitett szendvicsböl,körbeszegve ferdepánttal,3D fákat,hamis crazy rózsát,kétféle szövet táskát,svédcsavar technikát,antikhatásu technikát,szabad gépi tűzést,egy blockos technikát,speciális vágási technikákat,báb v. párna,szabadvágás technikát.

 

2008 KAPOSVÁR AMERIKAI VARROS TÁBOR

Ebben az évben is élvezhettük a békevári foltvarrókör által megrendezett varrós hétvégét.A programot az  amerikai foltvarró vendégek színesítették.Újabb technikákat sajátíthattunk el.TANULTUNK:Watercolort,Asztali futót csikokbol,Asztalterítőt vagy faliképet,Tulipános ólomüveg képet,Hajtogatott virággal díszített táska vagy szatyor,Díszpárna,Pöttyös RETRO táska.

2008 TIHANY

Immár 4.éve élvezhetjük a tüzikék által szervezett 3 napos alkotó tábort.Mint a többi évhez hasonloan idén is gazdag program várta a táborozókat, és sok meglepetés, és gondos vendéglátás.A szokásokhoz hiven most is közösvarrással indult a tábor.Néger mamát varrtunk,ami wc papirrtartó funkciot lát el.TANULTUNK:szölöfürtös táskát,újság-táskát,hátizsákot,pattintós bugyrot,hajtogatott dáliát,Mary poppins babát,tavaszi virágos képet,virágtartót,többzsebes táskát,pakolós táskát,ismét egy hátizsákot.Ebben a táborban kész dolgok is születtek ez nagy örömöt okozott.A tábor tiszteletbeli vendége volt DOLÁNYI ANNA,aki kis beszámolót tartott indiai útjáról.Mindig örülünk,ha találkozhatunk és beszélhetünk vele.Szóval ismét jól éreztük magunkat.Köszönjük!

2009 KAPOSVÁR BÉKEVÁRI TÁBOR

Ismét kaposváron jártunk foltostáborban.A jó hangulat és a régi ismerösök körében hamar eltelt a két nap.Színes program fogadta a varrni vágyókat.Szinte nem is tudtunk választani a gazdag választékból.TANULTUNK:Terítő vadászcsillag mintával,kevert csíkos hímzett táska,virágos falikép kicsit másképp,crazy quilt,virágok az ablakban falikép,gyöngyvirágos doboz,csillagmintás asztalifutó,terítő ohio csillagmintával,varrós kosárka,ibolyamintás konyhai felíró.

TIHANYI MAJÁLIS 2009

Már nagyon vártuk május első hétvégéjét,a TÜZIKÉK alkotó táborát.Már 5.-ik éve élvezhetjük a vendégszeretetüket.Újra találkozhatunk a régi és új ismerősökkel.Érkezés után sétát tettünk az apátsághoz,ahol gyönyörű a kilátás.A jó levegő és a szép táj ihletet ad a munkához.Első esti közösvarrásként zacskótartó babát varrtunk.Második este Dolányi Anna kápráztatta el a foltosokat az indiából hozott himzésekkel és beszámolóval.A tábor jó hangulatban telt el.Ismét sok szép munka született.EZEKET KÉSZÍTETTÜK:őszi falavél/gépi angolives technika/,régimódi baba,baby block géppel,holland szélmalmok/gyors technika/,uti varrós cd tartóból,két féle táska,textíl doboz,textíl tál,többrekeszes tárcák.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2010 KAPOSVÁR BÉKEVÁRI TÁBOR

Idén is megrendezésre került a kaposvári foltvarró tábor.Sok jó dolgot lehetett tanulni a csoport tagjaitól.Kézi és gépi varrás közül lehetett választani.A tábor jó hangulatban telt.Sok régi ismerös találkozott itt össze.TANULTUNK:házikós válltáskát,pisztolytáskát foltvarróknak,TILDA virágangyalt,tulipános párnát,kosaras terítőt/futó/,alvó-éber macit,faliképet hibiszkusz mintával/hawai/,japán kistáskát,almás crazy faliképet,alma mintás faliképet vagy terítőt.

2010 KAPOSVÁR-TÖRÖCSKE

Meghívást kaptunk Kern Ágitól és Brossné Sinka Erikától egy kaposvári mini táborba.A tábor Kaposvár mellett egy szép helyen Töröcskén került megrendezésre.Kis létszámmal,de jó hangulatban telt el a két nap.A táborban készült-magyar motívumokkal díszített falikép,maci,baba,szabad gépi tűzéssel táska.Erikával a kézi hímzést és applikálást gyakoroltuk.Ági a szabad gépi tűzés rejtelmeit mutatta meg nekünk.Régi és új ismerősökkel találkoztunk.

2010 TATABÁNYA

A hétvégén a FOLTVARÁZSLÓK által szervezett táborban jártunk.Sok technikát tanultunk és hasznos dolgokat készitettünk.Nagyon jó volt a hangulat és sok kész munka született.Persze félkész is,amelyet otthon remélhetőleg előbb vagy utóbb mindenki befejez.TANULTUNK:oktogon-technikát,"őszirózsa" gyorstechnikát,3 rekeszes csuda pénztárcát,afrika csillaga blokkot,brilliánst,forgó dervist,hímzéssel díszített táskát,többrekeszes táskát,varróeszköztartót csillag blokkal,kockában a kocka blokkot,övtáskát.Kávéházi programok:táska hímzés,45 perces neszeszer,pic-pack,hiddenwels-technika.

2011 TATABÁNYA

Ismét a foltvarázslók táborában jártunk.Szíves fogadtatásban volt részünk.A csoport ismét kitett magáért.Gazdag program várta a vendégeket és a szokásos megnyitó után ajándékkal is kedveskedtek a tábor résztvevőinek.Mi személyszerint mindig jól érezzük magunkat.

TANULTUNK:kulcstartót filcből,mobiltartót,szabadon vágott házas blokkot,seminolt gyorstecnikával,textíl társasjátékot/peca/,farmertáskát csikokból,gyors táskát,univerzális pipere tartót,bővíthető táskát,szövet táskát a4-es méretben,patchwork mellényt,csengősbabát,szélfogó macsoszt,mamuszt,varrásvédett neszeszert,hajtogatott szütyő.

 

     
BEMUTATKOZÁS

Kedves látogató!

Én és testvérem Dunaújvárosban élünk.1995-ben ismerkedtünk meg a foltvarrással.Keve Piroska által szervezett varrós délutánnal kezdődött el ez a szenvedélyünk,amely hobbinkká vált, és a mai napig is tart.Bár merre járunk anyagboltot nem hagyunk ki.Táborokban és varrósnapokon sok újat tanulunk és sok új ismerősre teszünk szert.Szeretnénk,ha minél többen látogatnák honlapunkat, és örömmel vesszük a hozzászólásokat.

 

 

 

     
KEDVENC OLDALAINK
     
WEBÁRUHÁZAK
     
KEDVENC LINKEK
     
KEDVENC KÜLFÖLDI LINKEK
     
BLOGGOK
     
Tartalom

Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ